Nyponbullar

Saftiga brödbullar som går att göra nyttigare genom att öka rågsiktsmängden. Lika goda att äta till frukost som till buffèmat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50g jäst
  • 6 dl nyponsoppa
  • 4 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 16-18 dl rågsikt och vetemjöl blandat

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Smula ner jästen i en bunke.
  3. Värm nyponsoppan till 37 grader.
  4. Tillsätt olja, saltet och större delen av mjölet.
  5. Arbeta degen väl.
  6. Låt jäsa övertäckt på varm plats i ca 30 min.
  7. Ta upp degen och tillsätt resten av mjölet.
  8. Knåda tills den blir smidig.
  9. Kavla ut degen på samma sätt vetebullar.
  10. Skär degen i ca 25 remsor och gör ”snurror” av dem.

Kommentarer

Jättegoda! Tack för receptet. Ha en bra vecka/ Katarina

Liknande recept