Nyponglass och äppelterrin

Nypon och äpple är en härlig kombination!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Glass:
  • 2 dl lindahls yoghurt
  • 100 g nyponpuré
  • 1½ dl florsocker, 75 g
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 blad gelantinblad
  • 1 msk glykos om det finns
  • Äppelterrin:
  • 400 g äpplen
  • ½ dl vatten
  • 2 dl socker
  • 2 msk kanel, malen
  • 2 msk sirap, alt. glykos

Gör så här

  1. Glass:
  2. Lägg gelantinen blött i lite vatten.
  3. Koka upp grädden. Ta bort från spisen. Krama ur gelantinen och lägg den i grädden. Rör tills gelantinen har smält. Tillsätt alla övriga ingredienser och blanda väl. Låt kallna.
  4. Fyll i en skål och ställ i frysen. Rör om minst var 30:e minut för att få en slät konsistens. Täck över med lock eller matfilm när glassen är frusen.
  5. Äppelterrin:
  6. Dela äpplen i 4 delar. Ta bort kärnhuset. Tunnskiva äppelkvartingarna.
  7. Blanda vatten, socker och sirap/glykos och koka tills massan börjar bli ljusbrun. Tillsätt kanel. Häll karamellmassan i en ugnsfast form.
  8. Lägg äpplarna på karamellmassan. Baka i ugn i 30 minuter vid 150 grader. Låt svalna. Täck med matfilm och lägg på en skål eller tallrik och förvara under lätt press i minst tio timmar.
  9. Servering:
  10. Ta fram glassen och låt den tempereras i kylen i 30 minuter.
  11. Servera glass och äppelterrin var för sig.
  12. Tips:
  13. Det går at använda elvisp vid infrysningen. Ha visparmarna kvar i skålen frysen och koppla ihop elvispen varje gågn Du skall röra om.
  14. Äppelterrinen och glassen går att förbereda flera dagar i förväg. Du kan även värma terrinen i mikron före serveringen

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…