Nyttig Äppelpaj

Pajen innehåller inget socker och degen består av en blandning av grahamsmjöl, havregryn och vanligt vetemjöl. Solroskärnor och kokos finns inte med bland ingredienserna. Men strö gärna över detta också, om du gillar den smaken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl flytande Becel margarin
  • Fyllning:
  • 4-5 äpplen
  • Russin
  • Kanel

Gör så här

  1. Skala äpplena, skiva i klyftor och lägg i smord form.
  2. Strö över kanel och rejält med russin (+ valfritt: solroskärnor)
  3. Blanda ihop grahamsmjöl, havregryn och vetemjöl. Tillsätt därefter flytande Becel till en något kladdig (smul)deg.
  4. Fördela den över äpplena.
  5. Strö över kanel (+ valfritt: kokos)
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  7. Ugnstemperatur: 225 grader
  8. Smaklig dessert!

Kommentarer

Min favorit! Gör den varje gång och den blir lika uppskattad varje gång :)
Det är väl en "nyttig" äpplepaj Inget socker, mestadels fibrer, lite fett och frukt Och om nu becel är så onyttigt så ta något annat "smör" då. Alltså lika nyttig som en grov macka, och troligtvis lika god som en grov macka med äpple på.
Varför envisas folk alltid med att kalla mat/bakverk för nyttiga. Blanda inte ihop nyttig med kalorisnål.
Becel är det sämsta du kan äta, vet du vad det innehåller? http://www.dagensmedicin.se/asikter/debatt/2010/05/12/annu-en-myt-det-hjartvanli/index.xml

Liknande recept