Nyttig pizzadeg

Den här pizzadegen är både väldigt god och full av fibrer. Kombinera med valfri topping.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 pkt grahamsgryn
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn

Gör så här

  1. Värm vattnet fingervarmt. Smula jästen i en stor bunke och rör ner lite av vattnet tills jästen löses upp. Häll i resten av vattnet och oljan. Blanda de torra ingredienserna, men spara 1 dl vetemjöl till utbakningen. Rör ner blandningen i vattnet. Det blir en ganska lös deg, eftersom grahams- och havregrynen skall svälla. Arbeta degen kraftigt. Låt sedan jäsa under bakduk i 30 minuter.
  2. Arbeta in resterande mjöl i degen. Hela degen räcker till två långpannor eller 6-8 individuella pizzor beroende på vald storlek. Dela degen, kavla ut och lägg i långpanna eller på plåt. Lägg på valfri topping och baka pizzorna i 250 grader tills osten fått lite färg, ca 10-15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept