Nyttig spenatlasagne

Perfekt att frysa in bitar till lunchlådan. Detta recept är enkelt och lättlagat, och dessutom smalt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 2 tsk örtsalt (eller annan örtkrydda)
  • Salt
  • Peppar
  • 300 g hackad fryst spenat
  • 300 g keso
  • 150-200 g lasagneplattor (jag använder fullkorn)
  • 150 g riven fettsnål ost
  • 3 dl mjölk

Gör så här

  1. Börja med tomatsåsen. Hacka lök och fräs i olja. Tillsätt tomater, örtkrydda, salt och peppar. Låt koka i 10 minuter.
  2. Tina spenaten i en kastrull så att vätskan avdunstar. Låt svalna något. Blanda i keson.
  3. Lägg hälften av tomatsåsen i botten på en smord form. Varva sedan spenatblandning och lasagneplattor. Det är viktigt att plattorna inte ligger omlott. Lägg därefter på resten av tomatsåsen och strö över den rivna osten. Häll sist över mjölken.
  4. Grädda i ugn 225 grader 35-40 minuter. Täck lasagnen med folie den sista stunden.
  5. Servera med en sallad.

Kommentarer

Jättegott!! Körde egenodlad färsk spenat.
Supergott!! Tack för detta recept :D
hej, vilka kryddor har ni använt? :)
Oj,så gott det blev!! En 5:a utan tvekan! Men jag drog på rätt rejält med extra kryddor. Detta blir en perfekt rätt att frysa ner & ha till lunchlådan! Mums!
Mycket god lasagne blev det som uppskattades av både barn och vuxna! Dock hade jag mycket mera kryddor än vad som står i receptet. Jag kryddade också spenaten och keson med salt och peppar. Rekomenderas varmt!
MKT GOTT!

Liknande recept