”Nyttigare” picknickmuffins

LITE nyttigare muffins att ha i picknickkorgen i sommar. Om man vill kan man använda sötningsmedel istället för fruktos eller vanligt socker. Det finns ju så många sanningar om vad som är nyttigt nu för tiden. Men lite åt gi hållet är receptet tänk (för er som inte tänker på vikten).

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl fruktos
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 1 äpple
  • Kanel

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna
  2. Vispa fruktos och ägg vitt och pösigt
  3. Tillsätt salt, bakpulver och grahamsmjöl, rör om.
  4. Blanda i smör, vetemjöl och gräddfil.
  5. Portionera ut smeten i muffinsformar eller i muffinsplåt.
  6. Skala äpplet och kärna ur. Skär i smala klyftor och lägg dessa
  7. på smeten i formarna.
  8. Strö försiktigt över kanel på varje muffins.
  9. Grädda i 200 grader (225 grader om du använder socker)
  10. i ca 15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept