Öländska tekakor

Smakar nästan som köpta! Testa själv!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 2,5 dl filmjölk
  • 3,25 dl havregryn
  • 225 g smält smör
  • 0,75 tsk salt
  • 1½ dl socker
  • 2 msk stött kummin, anis och/eller fänkål
  • 100 g jäst
  • 15-19 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Blanda mjölk, fil och havregrynen och låt det svälla i ca 1 timme.
  2. Blanda socker ,salt, jäst och kummin/anis/fänkål.
  3. Smält smöret och blanda i dessa ingredienser i havregrynen/mjölken. Blanda ihop allt.
  4. Blanda i mjölet och bearbeta väl till en smidig och lättarbetad deg.
  5. Jäs i ca 30 minuter under bakduk.
  6. Knåda den väl och kavla ut den i ca 1 cm tjocka kakor, ta ut rundlar med tex en lagom liten rund tallrik eller stort glas.
  7. Sätt in i ugnen och grädda i 200 grader tills de är gyllenbruna ca 15-20 min.

Kommentarer

Hej bakade dessa igår och de var goda. Alla glada och nöjda :) Jag tog bara 1 msk socker och hade inga kryddor hemma, men det blev bra ändå tycker jag. Kommer säkert att göra dessa igen.
Mmm så goda de blev! Har precis bakat klart och till och med hunnit provsmaka. Mycket luftiga och fina! Tack för receptet det var inte sista gången jag bakade de här! Skulle tro att de ganska snabbt tar slut när mina fyra hungriga barn kommer hem från skolan... mvh Jeanette
Riktigt goda tekakor! Lätt bakat, tack för ett fint recept! Tine!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…