Ölsmörgåsar med sås

En riktig mumsig varm smörgås passar fint till ett glas kallt öl frampå kvällskvisten. Här är förslag på något annorlunda smörgåsar, som är både mättande och goda.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 300 g blandfärs
  • 100 g bakad leverpastej
  • 1 dl öl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor vitt formbröd
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 salladsblad
  • Sås:
  • 1 röd paprika
  • 1 ättiksgurka
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Börja med såsen. Skölj paprikan och tärna den och ättiksgurkan. Blanda ned dem i gräddfilen.
  2. Skala och hacka löken. Blanda den med köttfärs, leverpastej, öl och kryddor. Bred färsen över brödskivorna i ett tjockt lager. Bred gärna så att färsen går litet över brödkanterna, den krymper när den steks.
  3. Bryn matfettet i en stekpanna och stek smörgåsarna med färssidan nedåt på svag värme. Vänd smörgåsarna och stek dem en kort stund på andra sidan.
  4. Lägg upp smörgåsarna på varma tallrikar. Garnera med salladsblad och häll såsen över eller servera den till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…