Örtagårdsbullar

Goda bullar, som kan förändras i det oändliga, beroende på vilka kryddor man väljer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 msk honung
  • 2 msk olja
  • 2 tsk örtsalt
  • 2 dl rivna morötter
  • 1 rivet äpple
  • 1 dl hackat kryddgörnt, gärna en blandning, tex Persilja, gräslök, dill, basilika, eller timjan.
  • 1,3-1,4 liter fyra sädesslag eller rågsikt.
  • Till pensling:
  • 1 ägg
  • Sesamfrön

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm filmjölk, honung och olja fingervarmt (37 Häll det över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt salt, rårivna morötter, rårivet äpple, hackat kryddgrönt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg som får jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två delar, rulla ut dom till längder, dela varje längd i 12 delar. Forma till runda släta bullar som läggs på smord eller bakpappersklädd plåt. Jäs ca 30 minuter.
  4. Sätt under tiden på ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ätt, strö på sesamförn och grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…