Örtbaguetter

Smakrika bröd som passar på buffébordet eller när som helst.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst (1/2 paket)
  • 6 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 dl färska örter, t ex basilika, rosmarin eller timjan, hårt packade, fint hackade. (jag tog frysta)
  • 13-14 dl vetemjöl
  • ca 10 st örtkvistar till garnering

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet tills det är fingervarmt, 37º. Häll lite av vattnet i bunken och rör tills all jäst har lösts upp. Tillsätt resten av vattnet och salt. Blanda ner kryddorna i degspadet. Rör i nästan allt vetemjöl i omgångar och arbeta degen smidig, 5-10 minuter. Tillsätt mer mjöl vid behov.
  2. Täck med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
  3. Ta upp degen och dela den i fyra bitar. Forma bitarna till fyra längder, utan att knåda degen. Vrid längderna som en spiral och lägg dom på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Skär några djupa snitt på snedden med en vass kniv.
  4. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 40 minuter.
  5. Pensla med ljummet vatten. Dekorera med örter.
  6. Grädda i 250º i ca 8 minuter. Sänk värmen till 200º och grädda i ytterligare ca 20 minuter.
  7. Låt svalna på galler under bakduk.
  8. Tips! Den höga värmen i ugnen ger en fin knaprig yta. När du sänker värmen gräddas brödet utan att brännas

Kommentarer

Jättegoda!!! :)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…