Örtrika vitlöksbullar

Mättande brödsnurror med fyllning av vitlök, örter och smakrik ost passar bra som komplement till soppan eller salladen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 13 dl vetemjöl (ca 780 g)
  • Fyllning:
  • 1 kruka rosmarin
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl riven ost, t ex Västerbottens- eller prästost
  • Pensling:
  • Ägg
  • Garnering:
  • Grovt salt eller flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader. Häll lite av blandningen över jästen och rör tills den lösts upp.
  2. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt och mjöl
  3. och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa ca 30 minuter under bakduk.
  4. Fyllning: Hacka rosmarinen och blanda med smöret. skala och pressa i vitlöken.
  5. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel ca 20x40cm. Bred vitlökssmör på rektanglarna och strö över ost.
  6. Rulla ihop från långsidan. Skär rullarna i ca 2 cm breda bitar, lägg dem med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter under bakduk.
  7. Sätt ugnen på 250 grader.
  8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över salt.
  9. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt bullarna svalna.
  10. Servera den ljumma till sallad eller soppa.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…