Örtsnäckor

Örtbullar fyllda med parmesanost eller smulad fetaost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 50 g smält smör eller margarin
  • 11-12 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 100 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 dl riven parmesan eller smulad fetaost
  • 2 dl hackade örter, rosmarin, timjan eller basilika
  • Pensling och garnering:
  • 1 ägg
  • 1 dl pinjenötter
  • flingsalt

Gör så här

  1. Ugn 200º.
  2. Värm vatten och mjölk till 37 grader.
  3. Rör ut jästen i degvätskan och tillsätt socker, salt och smör. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  4. Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord och dela i två bitar. Knåda ihop varje till två runda bullar. Kavla ut till två plåtlånga rektanglar, ca 1 cm tjocka.
  5. Bred på smör, strö över ost och örthack. Rulla ihop från långsidan och skär i 2--3 cm bitar. Lägg dem med snittytan upp på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter.
  6. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över pinjenötter och lite flingsalt.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt bullarna kallna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…