Östeuropeiskt ostkaka

Det stod i receptet att det skulle räcka till mellan 16-20 personer! Vi var 12 och det var lagom så de som ville hade möjlighet att ta mera.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kakbotten:
  • 3 dl osaltat ströbröd
  • ¾ dl strösocker
  • 1 dl flytande margarin
  • Ostsmet:
  • 1 kg lindahls yoghurt
  • 1 pkt vaniljvisp
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 citron
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk majsstärkelse

Gör så här

  1. Smörj formen med margarin.
  2. Blanda strösocker och ströbröd och rör ihop med margarinet i en varm kastrull.
  3. Tryck ut röran i en form med löstagbar botten, 26 cm i diameter.
  4. Formen placeras i en pajform av glas, för att förhindra läckage.
  5. Ställ in i ugnen 10 min. 175 grader.
  6. Vispa vaniljvispen fast och fluffig.
  7. Tvätta och riv citronskalet fint. Pressa sedan citronen.
  8. Vispa ägg och socker poröst i en stor skål.
  9. Vispa samman ägg, citronsaft, bakpulver, majsstärkelse och vaniljsocker.
  10. Rör nu försiktigt med en gummiskrapa ner vaniljvisp och Lindahls yoghurt.
  11. Häll försiktigt alltsammans i formen.
  12. Strö det rivna citronskalet över kakan.
  13. Ställ formen på galler, lågt i ugnen. Grädda vid 150 grader i c:a 80 minuter.
  14. Täck vid behov med folie när kakan är gyllenbrun.
  15. Baka kakan minst en dag i förväg så att den är helt avsvalnad.
  16. Serveringstips: passar till frukt eller bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr