Övernattskakor

En annorlunda kaka från gammalt recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 210 g (3½ dl) vetemjöl
  • Garnering:
  • Strössel i blandade färger

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker och vaniljsocker. ½ tim för hand eller 10-15 min med elvisp.
  2. Blanda vetemjölet. Klicka ut smeten på smorda plåtar och strö på lite strössel. ALLT DETTA GÖRS PÅ KVÄLLEN!
  3. Plåtarna får stå i varmt rum över natten.
  4. Gräddas morgonen därpå i svag ugnsvärme, 150 grader, tills de fått lite färg.
  5. I och med att kakorna får stå sjunder mjölet mot botten och kakan smakar som spettekaka.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…