Oliv- och tomatbröd.

Något för brödälskare!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl 37º vatten
  • 25 g smält smör
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 msk flytande honung
  • 250 g kesella
  • 6-8 soltorkade tomater i olja
  • 2 dl fint rågmjöl
  • Ca 13 dl vetemjöl
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • 2 msk torkad timjan
  • 30 oliver utan kärnor

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet och hacka tomaterna och tillsätt dem tillsammans med övriga ingredienser till degen. Arbeta degen väl, med fördel i maskin, i minst 5 minuter.
  2. Jäs i 45 min.
  3. Ta upp degen, knåda några minuter och baka ut till 2 runda bröd.
  4. Tryck ner oliver i bröden och jäs ytterligare i ca 45 minuter.
  5. Pensla bröden med ägg och strö över timjan.
  6. Grädda i 200º tills bröden fått fin färg och låter ihåliga när du knackar på dem.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…