Osötade dinkelmuffins

Nyttiga, enkla och osötade dinkelmuffins. Enda sockret kommer ifrån torkade aprikoser. Detta recept har jag lagt ut tidigare, under numera inaktiv medlem, men jag hade missat en del i det receptet, bla ugnsvärme, så jag lägger ut det här igen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk lättkesella, 250 gr
  • 3 dl lättmjölk
  • 2 st ägg
  • 3 dl fullkornsdinkel
  • 4 dl dinkelsikt
  • 2 dl valnötter, hackade
  • 1 dl torkade aprikoser, hackade
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Rör ihop kesella, mjölk och ägg i en bunke. Använd en gaffel så att äggulorna går sönder.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan bunke.
  3. Häll över vätskan och rör ihop.
  4. Ställ 10 stora eller ca 12 mindre pappersformar på en bakplåt eller ställ formarna i en muffinsplåt. Fyll varje form nästan ända upp med smeten.
  5. Grädda i 200 grader i ca 20-25 minuter.
  6. Tips! Byt ut aprikoser och valnötter mot 1 förpackning frysta blåbär och 100 gr mandelmassa.
  7. Jag lägger ibland till solroskärnor och linfrön. Låt fantasin flöda...

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept