Ostgratinerade päronskivor

Man kan med fördel använda färdigkokta päronhalvor på burk till denna dessert.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2-3 fina päron
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 msk pressad citron
  • Gratängsmet:
  • 125 g keso
  • 1 ägg
  • 1 dl mellangrädde
  • ½ dl mandelspån
  • 1 droppe bittermandelolja
  • 4 tsk farinsocker
  • Tillbehör:
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk pressad apelsin

Gör så här

  1. Skala och skär päronen i skivor. Koka upp vatten, socker och citronsaft. Lägg i päronskivor så att vattnet täcker och koka dem ordentligt mjuka. Ta upp, kyl av och låt rinna av i durkslag.
  2. Smörj 4 portionsformar. Rosta mandelspån i en stekpanna. Blanda ihop keso, ägg, grädde, mandelspån och bittermandelolja. Fördela blandningen i formarna och lägg på päronskivor. Strö över farinsocker och grädda i 175 grader ca 25 minuter. Höj värmen på slutet så att ytan får en fin färg.
  3. Servera med lättvispad apelsingrädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…