Päron med vanilj- och kardemummasås

Expressdessert då du verkligen har bråttom! En enkel efterrätt som kan göras innan man sätter sig för att äta middagen. Päronen har svalnat något och vaniljsåsen har tagit åt sig kardemummasmaken när det äntligen är dags för dessert.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 päron
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 citron, saft av
  • Vanilj- och kardemummasås:
  • 1,5 dl vaniljvisp
  • 1 krm kardemummakärnor, hela

Gör så här

  1. Skala och skär päronen i stora tärningar. Ta bort kärnorna vartefter du skär. Koka upp vatten, socker och citronsaft. Sjud päronbitarna mjuka i lagen och låt dem sedan svalna i den.
  2. Vispa vaniljvispen fast och skummig. Stöt kardemumman i en mortel. Blanda vaniljvisp med kardemumma och låt stå kyl ca 20 minuter.
  3. Servera vanilj- och kardemummasåsen till pärontärningarna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…