Päron- och kiwistubbe

Smarrig rulltårta för små och stora barn!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk päronarom
  • Kiwismörkräm:
  • 150 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1-2 tsk kiwi arom
  • 5-7 droppar grön hushållsfärg

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Smaksätt med kiwi arom. Häll smeten i långpannan och grädda kakan i 5-10 minuter.
  3. Sockra ovanpå kakan innan du stjälper upp den på ett lätt sockrat bakplåtspapper.
  4. Tips: Pensla ovanpå kakan med kallt vatten, så lossar pappret lättare. Låt svalna.
  5. Kiwismörkräm:
  6. Rör smör och florsocker vitt och smidigt med elvisp. Tillsätt kiwi arom och hushållsfärg till önskad smak och färg. Vispa smörkrämen igen med elvisp så att färg och arom blir riktigt blandat med smörkrämen.
  7. Bred ut smörkrämen på rulltårtsbottnen och rulla ihop tårtan från kortsidan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…