Päronkaka

Mycket god dessärt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk konserverade päron
  • 100 g margarin
  • 100 g sötmandel
  • 4 bittermandlar
  • 3 ägg
  • 2 dl socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör margarinet pösigt tillsammans med sockret
  3. Skålla mandeln och mal den.
  4. Rör ner den malda mandeln tillsammans med margarin och socker.
  5. Vispa äggen och blanda i smeten.
  6. Dela päronen i 4 klyftor och täck botten på en smord, eldfast form. Häll över smeten.
  7. Grädda kakan i 30–35 minuter eller tills den har fått fin färg.
  8. Låt kakan svalna och servera direkt ur formen med vaniljglass utrörd i vispad grädde

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…