Päronkaka med glasyr

En fin liten päronkaka med glasyr. Gott till kaffetåren men passar även som liten efterrättskaka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 konserverade päronhalvor
  • Rivet skal av en citron
  • Glasyr:
  • 2 dl creme fraiche
  • 3/4 dl florsocker
  • Strimlat eller rivet skal av en halv citron

Gör så här

  1. Smörj och bröa en kakform, helst med löstagbar botten.
  2. Rymd ca 1 ½ liter
  3. Rör smör och socker pösigt.
  4. Tillsätt ett ägg itaget och rör kraftigt mellan varje.
  5. Rör ner citronskal.
  6. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.
  7. Klicka ut smeten i formen.
  8. Låt päronen rinna av .
  9. Kär de avrunna päronen i klyftor,tryck ner dem lätt i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den har fått en färg och är genomgräddad ca 40 minuter.
  10. Blanda glasyren och bred den över kakanoch grädda i 5 minuter till.
  11. Om en kransform har använts är det lättare att först stjälpa upp kakan på ett bakplåtspapper på olåt och sedan bred på glasyren och sen in i ugnen 5 minuter.
  12. Ungsvärme 175 grader

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…