Päronkaka med mandel

Gillar ni päron, så testa denna kaka/paj. Den är väldigt mild och god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 1/2 påse mandelspån (ca 75 g)
  • Fyllning:
  • 6-8 päronhalvor från burk
  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde, vispad

Gör så här

  1. Rör smör och socker. Blanda i ägg, mjöl, citron och en påse mandelspån. Häll den lite lösa smeten i en pajform (24 centimeter i diameter) och se till att det också kommer smet upp längs kanterna.
  2. Lägg i päronhalvorna, skivade om du så önskar.
  3. Blanda ägg och grädde och häll över alltsammans. Strö över resten av mandeln.
  4. Grädda i 175 graders ugnsvärme ca 30 minuter.
  5. Servera kakan ljummen, ev tillsammans med vispad grädde eller vaniljsås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…