Päronmazarinkaka

Jag älskar verkligen mazariner! De är helt underbara, men de tar ju slut fort. Så varför inte göra dem som en kaka, de håller längre och är lika mumsiga! Eftersom vi har så goda päron på trädet här ute så fick det bli päronmazariner, det går säkert med äpplen med.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 4 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2-3 päron
  • Glasyr:
  • 1 dl florsocker
  • Lite vatten

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader varmluft
  2. Hacka ihop de torra ingredienserna och smöret till en smulig massa, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en fast deg.
  3. Låt vila i kylskåp i 30min
  4. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 5-10min
  5. Riv mandelmassan grovt, rör i hop det med det rumsvarma smöret i en bunke. (sänk ugnen till 175)
  6. Rör ner ett ägg i taget, tillsätt sedan vetemjöl och bakpulver.
  7. Skär päronen i små klyftor (jag skalade mina för jag tål inte skalet)
  8. Häll i mandelmassesmeten i det förgräddade pajskalet, tryck ner päronklyftorna i kakan.
  9. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20 minuter.
  10. Blanda ihop florsockret och vattnet till en glasyr och ringla över kakan när den har svalnat helt.

Kommentarer

Detta recept är fel, en mazarinsmet är inte så lös som denna blir!! Fungerar kanske med en väldigt stor form så att kakan blir väldigt låg. Mördegen är dock kanon.
Hej på er! Dumt av mig att inte skriva det, jag hade en 20x30 men vilken som helst funkar, det beror ju på om man vill ha en hög eller låg kaka.
Hej jag undrar det samma "Vilken storlek på formen" mvh zanett
Hur stor form ska det vara?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…