Päronmousse

Underbart god i tårta

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 500 g konserverade päron
  • 3dl grädde
  • 3 msk socker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk gelatinpulver/4 blad gelatin
  • Päronessens
  • Grön färg

Gör så här

  1. Vispa grädden med socker och vaniljsocker.
  2. Mixa päronen till en slät gegga.
  3. Smält gelatinet (Kan dock vara idé att ta nåt blad till för det blev lite löst)
  4. med ett par-tre matskedar av pärongeggan. Tillsätt några droppar ca 10 droppar essens i den kalla pärongeggan och häll sedan tillbaka den del med gelatin. Häll i hela geggan i grädden tillsammans med så mycket färg du vill ha och rör ihop moussen.

Kommentarer

Gjorde en variant på denna mousse idag. Använde två burkar med päronpuré (barnmat) á 190 g och tog 5 gelatinblad. Lät moussen stelna ca 30 min i kylen innan jag bredde den på tårtan. Hade för lite grön karamellfärg hemma så jag tog i lite blå färg i stället, och så vart päronmoussen grön?! Kanske berodde på grundfärgen? Fint vart det i alla fall, och gott!
Mums!
var kanongott i tårtan, hittade inget essens sist så tog bobs päronsaft i o gick kanon. men nu har jag essens så ska testa det denna gång =)
Var hittar man päronessens i affären? Tycker att receptet låter såå gott men jag hittar ingen essens.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…