Päronmoussetårta

Smakar mycket och gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl havregryn
  • 3 msk sirap
  • 100 g ljus blockchoklad (eller annan chocklad)
  • Mousse:
  • 5 blad gelatin
  • 2 ägg
  • 3/4 dl socker
  • ½ dl päroncognac (Xante!)
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna något. Blanda mjöl, havregryn, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Tillsätt smöret och sirapen. Rör ihop. Smält chokladen och rör ner den. Smörj och bröa en form med löstagbar kant och häll smeten i formen. Grädda i 175 grader 10-15 minuter. Låt svalna.
  2. Lägg gelatinbladen i vatten. Separera äggen. Vispa gulorna med sockret tills det vitnar. Blanda ner päroncognacen.
  3. Krama gelatinbladen så det mesta vattnet rinner av. Smält på låg värme i en kastrull. Rör ner i gulsmeten. Vispa grädden och rör ner i gulsmeten. Vispa vitorna till hårt skum och blanda försiktigt med resten. Ha gärna i en droppe grön karamellfärg om du vill.
  4. Fördela moussen ovanpå havrebottnen. Formkanten ska sitta kvar. Låt stå i kylskåpet några timmar. Ta bort formen och servera.

Kommentarer

Lät godare och såg godare ut än den var. Alldeles för söt och hård botten. Moussen smakade ju nästan ingenting. 2:a i betyg.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr