Päronpaj

Denna pajen är ganska enkel, och så god att den smälter i munnen! Lite ovanlig med fyllning med bl.a crème fraiche , prova!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 1 krm salt
  • 125 gr smör
  • Fyllning:
  • 8 inkokta päron eller 1 burk päron i sockerlag (825 g)
  • 1 ägg
  • ½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av ½ citron
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl crème fraiche
  • ½ dl mandelspån

Gör så här

  1. Pajdegen:
  2. Arbeta samman ingredienserna och tryck ut i en rund form med löstagbar kant. (ca 24 cm i diameter)
  3. Degen ska gå 3-4 cm upp på kanten.
  4. Låt den stå kallt i 1 timme.
  5. Förgrädda sedan i 10 minuter i 225 grader.
  6. Fyllningen:
  7. Lägg päronhalvorna i pajskalet.
  8. Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker, citronskal och crème fraiche och häll det över päronen.
  9. Strö över mandelspånen.
  10. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter tills fyllningen stelnat och fått fin färg.
  11. Servera med lättvispad grädde. (gärna smaksatt med lite calvados.)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr