Päronpaj med havregryn – diabetiker

Då päronen är söta i sej själv behövs ytterst lite lättströ!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 päron
  • 1 1/2 dl fiberhavregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl flytande fett
  • 1 msk lättströ
  • 1/2 tsk rivet citronskal
  • Till servering:
  • Gräddfil eller lätt crème fraiche.

Gör så här

  1. Ugn: 225°
  2. Dela päronen i halvor på längden. Ta bort kärnhuset med en tesked och skär i skivor tvärs över. Fördela päronskivorna i botten på en ugnssäker form.
  3. Blanda fiberhavregryn, vetemjöl och flytande fett. Smaksätt med 1 msk lättströ och 1/2 tsk rivet citronskal och lägg smuldegen ovanpå päronen.
  4. Grädda i 225° varm ugn i 20 minuter. Servera med gräddfil eller lätt crème fraiche.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…