Pärontårta

Underbart god tårta!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ½ dl mellangrädde 30% (ta mellangrädde, ej vispgrädde, bättre resultat)
  • 450 g konserverade päron
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Ca 5-10 minuter.
  2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten med en matsked (ej elvisp).
  3. Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten.Häll i smeten och grädda i 175 grader 35-40 minuter. Låt kakan svalna.
  4. Skär av maränglocket och lägg det åt sidan.
  5. Vispa grädden,skär päronen i avlånga stavar.
  6. Häll lite päronspad över botten och lägg på päronen.
  7. Täck med den vispade grädden och lägg försiktigt på maränglocket.
  8. Tårtan görs en dag innan servering, pudra över florsocker strax innan den ska förtäras.
  9. Tycker det är jättesvårt att skriva hur många personer tårtan räcker till....den är så god så den kanske inte räcker till så många som 8.

Kommentarer

Har just gjort den här tårtan som skall avsmakas i morgon, undrar bara om det är rätt i receptet efter som det står att man ska skära bort maränglocket för mig blev det bara som en vanlig botten, är det meningen att man bara ska använda äggvitorna ?
Sockermängden saknas.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…