Paj med blandade bär – diabetiker

Sötningsmedel har betydligt större sötningseffekt än socker, men har inga kalorier eller bara ett försumbart kalorivärde.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 200 g digestivekex
  • 50 g hasselnötter
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk Hermesetas Lättströ
  • 100 g smält smör
  • Fyllning:
  • 750 g kesella gourmet
  • 1½ dl Hermesetas Lättströ
  • Rivet skal och saft av 1 citron
  • 350 g färska eller frysta bär, t ex björnbär, blåbär eller hallon
  • 1 dl vatten
  • ½-1 msk potatismjöl (den lägre mängden om färska bär används)
  • 2 msk Hermesetas Lättströ

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Smula sönder kexen. Hacka nötterna grovt. Blanda kex, nötter, kanel och Hermesetas Lättströ med det smälta smöret. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter.
  3. Grädda i ugnen 10-15 min. Låt svalna.
  4. Blanda kesella, Hermesetas Lättströ, citronsaft och -skal. Bred blandningen över den gräddade bottnen. Låt stå i kylen och stelna minst i 2 timmar.
  5. Blanda vatten, potatismjöl och Hermesetas Lättströ i en kastrull. Koka upp under omrörning. Lägg i bären. De frysta bären ska vara tinade och avrunna. Låt det hela få ett uppkok. Kyl bärblandningen. När den är kall fördelas bären ovanpå kesellafyllningen.
  6. Låt stå ytterligare någon timme i kylen före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…