Paj med vit chokladmousse

Ser god ut. Ska prova i midsommar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 125 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 200 g vit choklad
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • Ca 1 liter små jordgubbar

Gör så här

  1. Blanda snabbt samman degen i en matberdare eller för hand.
  2. Kavla ut den efter formen, lägg i och nagga.
  3. Sätt formen i kyl minst 30 minuter.
  4. Grädda i 200º ca 20 minuter eller tills den fått fin färg och är genomgräddad. Låt kallna.
  5. Smält den vita chokladen enl. anvisningar på förpackningen. Låt svalna något rör i lätt vispade äggulor.
  6. Vispa grädden tills den tjocknar (ska var tjock men inte grynig).
  7. Rör i hälften av i den rumstemererade chokladmassan, blanda väl. Vänd ner resterande grädde med stora tag till en fluffig massa.
  8. Häll moussen över bottnen i formen och bred ut jämnt. Sätt in övertäckt i kyl ett par timmar eller över natten för attt stelna.
  9. Garnera med jordgubbar

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…