Paj på fårost, tomat och svart oliv

Godaste sommarpajen från Rosendals trädgård av Monica Ahlberg. Enkel och snabb att göra och en garanterad succé på buffébordet eller till grillat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3-4 djupfrysta smördegsplattor
  • 30 g smör
  • 100 g fårost
  • ½ dl vispgrädde
  • 5 msk hackad basilika
  • 5 tomater
  • Svarta oliver

Gör så här

  1. Tina smördegsplattorna och lägg dem i en pajform. Nagga botten med en gaffel.
  2. Smält smöret och tillsätt grädden och fårosten i mindre bitar. Låt alltsammans smälta ihop till en tjock och slät massa. Jag brukar mosa osten med en gaffel.
  3. Dela tomaterna på mitten till halvor. Placera ut dem i pajformen och täck dem med ostmassan. Strö över svarta oliver.
  4. Grädda pajen i 225º i cirka 20 minuter.
  5. Garnera den med basilikablad.
  6. Jag brukar låta den stå till sig en stund innan servering. Smakar bättre lite lagom ljummen.
  7. Lycka till!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…