Pajdeg på kikärtor

Väldigt nyttig variant på mat pajdeg/botten enligt mig och de flesta dieter jag läst om. Långt mycket färre kalorier än jag någonsin lyckats med. Jag upptäckte det av en slump och vill dela med mig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st burkar kokta naturella kikärtor (vikt cirka 400 g)
  • 1 st medelstor rödlök
  • 1 st ägg
  • 3 krm salt
  • 3 krm peppar
  • 1 msk persilja (frys)
  • 1 msk basilika (frys)

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 250 grader.
  2. Skölj av kikärtorna en stund.
  3. Låt torka i cirka 10 minuter.
  4. Skala av rödlöken och hacka till små bitar i en matberedare. (använd knivblad)Tillsätt kikärtor. Låt matberedaren jobba ihop ingredienserna till en deg. (Steget kan även göras för hand med andra redskap)
  5. Tag ut den färdigblandade degen och blanda ihop den i en skål med ägg samt övriga ingredienser.
  6. Degen blir ganska smetig av ägget och ska därför vila i kylskåp i ca 10 minuter.
  7. Använd en pajform (helst nonstick i metall) och bred ut degen i pajformen.
  8. Grädda i ugn i cirka 20 minuter.
  9. Pajdegen rekommenderas användas ihop med köttfärsfyllningar (exempelvis Tacopaj) då jag inte testat med något annat.

Kommentarer

Härligt att den gillas! Har precis gjort en som står i ugnen, ska bjuda en ny vän på den idag, det blir medelhavspajen! Kram! Marika
Hej! Vill bara dubbelkolla: Man ska alltså förgrädda i 20 min innan man tillsätter fyllning o gräddar hela pajen? Mvh Josefin
Riktigt bra recept, blev kanon :) Jag tror man kan använda vilken fyllning man vill :)
Oj det måste jag prova. Blir det bra?
Jag gjorde samma pajdeg fast med sojabönor och ett extra ägg! Blev sjukt bra. tack för receptet!!

Liknande recept