Pajskal med päron och valnötter

För dig med för högt blodsocker, kolesterolvärde eller om du tänker på figuren!.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetegroddar
  • 2–3 msk sötningsmedel strö- eller råsocker strö-
  • 75 g smör/margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 msk vetemjöl vid kavlingen
  • Fyllning:
  • 1 päron i mindre bitar
  • 3/4 dl valnötter i grova bitar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl lätt crème fraiche

Gör så här

  1. Ugn: 200°.
  2. Kör samman ingredienserna till pajdegen matberedaren och låt degen vila i kylskåp i ca 1/2 timme.
  3. Kavla ut degen och klä en form som har diametern 20 cm. Grädda i 20 minuter tills den fått lagom färg och låt pajskalet svalna.
  4. Blanda fyllningen och lägg i pajskalet. Servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept