Palsternacks- och tomatgratäng

En god ekologisk maträtt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 600 g palsternacka, skalad och tunt skivad
  • 1 tsk färsk timjan
  • 1 tsk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 600 g tomater, tunt skivade
  • 1 tsk torkad oregano
  • 150 g cheddarost, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Hetta upp oljan i stekpanna på medelhög värme.
  3. Lägg i palsternacka, timjan, socker.
  4. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  5. Stek under flitig omrörning i 6-8 minuter eller tills palsternackan fått färg och mjuknat.
  6. Bred ut hälften av palsternackorna i botten av gratängform.
  7. Häll på hälften av grädden och lägg hälften av tomatskivorna i ett jämnt lager ovanpå palsternackorna.
  8. Smaka av med salt och peppar. Strö på hälften av oreganon.
  9. Lägg på resten av palsternacks- och tomatskivorna.
  10. Strö på resten av oreganon.
  11. Smaka av med salt och peppar och häll på resten av grädden.
  12. Strö resten av osten över gratängen.
  13. Täck formen med folie och grädda i ugnen i 40 minuter.
  14. Ta bort folien och ställ formen i ugnen ytterligare 5-10 minuter.
  15. Servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…