Panna cotta à la äppelpaj

En italiensk-svensk kollision som får smaklökarna att lyfta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2-4 äpplen
  • 5 dl mellangrädde
  • 1-1½ dl gelésocker
  • 1 kanelstång
  • ½ tsk kanel (+ mer kanel till dekoration)

Gör så här

  1. Skala och riv äpplena. Blanda äpplena med grädden, kanelstången och en ½ tsk kanel i en kastrull och koka 10-15 minuter. Rör ner gelésockret och koka ett par minuter till (anpassa sockermängden efter hur syrliga/söta äpplena är).
  2. Ta bort kanelstången och häll upp i serveringsskålar eller glas. Ställ i kylen till de kallnat. Strö mera kanel över ytan före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…