Pannacotta med apelsingelé

Apelsingelén smakar underbart till den krämiga och lena pannacottan. Man kan ta lite socker i apelsingelén om man känner för det, beror väl på hur söta/syrliga apelsinerna är.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl grädde
  • ½ dl socker
  • Gelé:
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl pressad apelsinsaft
  • Garnering:
  • Vit- eller mörk choklad

Gör så här

  1. Låt gelatinbladen till pannacottan ligga i kallt vatten i 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur märgen.
  2. Lägg vaniljstång och märg tillsammans med grädde och socker i en kastrull. Koka upp och låt dra i ca 10 minuter.
  3. Tag upp gelatinbladen och krama ur dem. Låt dem smälta i den varma grädden, rör om väl. Fiska upp vaniljstången.
  4. Häll upp pannacottan i glas och ställ den att stelna i ca 4 timmar.
  5. Blötlägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten i 5 minuter.
  6. Värm 1 dl av apelsinsaften och låt de utkramade gelatinbladen smälta i den varma saften, rör om väl. Häll i resten av saften.
  7. Fördela saften i glasen och ställ gelén att stelna i ca 1 timme. Garnera med hyvlad vit choklad eller gör en dekoration av mörk choklad.

Kommentarer

Har gjort detta flera gånger, friskt och gott!
Perfekt! Tack =) Femma +++
Supergott! Fast jag gjorde gelé på hemkokt hallonsylt istället! Mums!!
Bjöd på denna pannacotta när jag hade gäster nyligen. Alla blev förtjusta så jag ger dig 5 stjärnor för receptet.
Pannacotta, bara ordet smakar gott i munnen.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…