Pannacotta med granatäppelgelé

Trevlig efterrätt och väldigt god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (gärna gammeldags)
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång, endast fröna
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • Granatäppelgelé:
  • 135 g geléhallon
  • 3 dl granatäppeljuice
  • Topping:
  • ½ granatäpple (kärnorna)

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten och låt dra i fem minuter.
  2. Häll vispgrädde, mjölk, socker och vanilj frön i en liten kastrull och värm försiktigt, precis tillräckligt för att sockret ska smälta, rör hela tiden.
  3. Lägg yoghurten i en stor skål.
  4. Tag av gräddmjölken från värmen, krama ur överflödigt vatten ur gelatinet, lägg ner det i gräddmjölken och rör om tills det är upplöst. Låt svalna ca 10-15 minuter.
  5. Under tiden förbered glasen 4-6 st (gärna champagneglas) för servering. Använd äggkartonger att lägga glasen i så att de lutar och ställ på en bricka som får plats i kylen.
  6. När mjölkblandningen har svalnat, häll blandningen över yoghurten och vispa försiktigt ihop allting.
  7. Häll försiktigt blandningen i 4-6 glas, dela det jämnt, placera sen glasen kylskåpet 1-2 timmar, eller tills blandningen stelnat.
  8. Förbered under tiden gelélagret, lägg geléhallonen i en skål och häll över 2 dl kokhett vatten och rör om tills gelén är smält. Rör i granatäpplejuice, låt det sedan svalna ordentligt så att det inte smälter pannacottan när gelén ska hällas i glasen.
  9. Ta nu ut glasen och häll den svala gelén över var och en, dela det jämnt. Ställ tillbaka glasen i kylskåpet i ca 2 timmar, eller tills gelén har stelnat.
  10. Vid servering toppa pannacottan med granatäppelkärnor.
  11. De kan hålla sig ett par dagar i kylskåpet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…