Pannacotta med hjortrongelé

Krämig pannacotta med ett tunt tak av hjortrongelé smakar som en dröm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk blossa 05, eller annan glögg
  • Hjortongelé:
  • 2 st gelatinblad
  • 100 g hjortron, frysta
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk citronsaft, pressad
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Klyv vaniljstången på längden och koka upp den med grädden och sockret.
  2. Dra kastrullen av värmen. Ta upp gelatinbladen, låt dem smälta i krämen. Låt dra ca 10 min.
  3. Ta upp vaniljstången, skrapa ur fröna och rör ner dem och glöggen i krämen.
  4. Häll upp i ca 1 1/2 dl stora portionsglas och kyl 2 timmar.
  5. Blötlägg gelatinbladet till gelén i kallt vatten.
  6. Koka upp hjortronen med vatten, citronsaft och socker. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta i blandningen.
  7. Sila ifrån hjortronkärnorna, kyl och skeda hjortrongelé över pannacottan när den börjar stelna. Kyl ytterligare en timme tills gelén stelnat.

Kommentarer

Mycket god avslutning på nyårsmiddagen. Lättgjord och snygg!
Efterrätt på 2010års Nyår..mkt uppskattat
Supergod avslutning på en rensteksmiddag! Bra balans mellan sött och syrligt. Klar 5:a!
Firade julafton i en etta i Lund så julbordet åts dagen innan på en resturang i norra Skåne. På julafton åt vi nyårsmiddag med detta till efterrätt.(då vi inte kan träffas på nyåret) En fempoängare verkligen. Vi åt med lite hjortron som tillbehör det var verkligen kanongott. Trevligt blev det trots ändrade seder detta året. Tack för receptet.
Vi valde detta som efterrätt på nyårsafton, en riktig fullträff! Perfekt med en efterrätt som är god utan att vara så sliskigt söt. Tack för ett toppenrecept, en klar femma!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…