Pannacotta med kaffesmak och chokladsås

En god avslutning på en måltid.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Olja till pensling
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 55 g socker
  • 2 tsk espressopulver upplöst i
  • 4 msk vatten
  • 2 tsk gelatinpulver
  • Chokladdoppade kaffebönor
  • Chokladsås:
  • 1 1/2 dl kaffegrädde
  • 55 g mörk smält smält choklad

Gör så här

  1. Pensla 6 portionsformar à 1 1/2 dl med lite olja.
  2. Häll grädden i en kastrull.
  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i grädden. Tillsätt vaniljstången och hetta försiktigt upp till strax under kokpunkten. Sila ner grädden i en värmetålig skål och ställ åt sidan.
  4. Häll kaffet i en skål, strö över galatinpulver och låt stå i 5 minuter tills pulvret har svällt. Ställ skålen över en kastrull med sakta sjudande vatten tills grlatinet lösts upp.
  5. Rör ner lite av grädden i gelatinblandningen och rör därefter ner blandningen i resten av grädden. Fördela blandningen i formarna, låt svalna och låt sedan formarna stå i kylskåpet 8 timmar eller över natten.
  6. Chokladsås:
  7. Häll en fjärdedel av grädden i en skål och rör ner den smälta chokladen. Rör ner resten av grädden.
  8. Servera pannacottan genom att hastigt doppa formarnas botten i hett vatten och stjälp sedan upp dem. Häll såsen runt omkring. Dekorera med chokladbönor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…