Pannacotta med kolasmak och cognacspäron

En läcker dessert .

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2½ dl grädde
  • ½ dl kolasås.
  • 2 gelatinblad
  • 1 eller 2 päron beroende på storleken.
  • ½ dl socker
  • ½ dl vatten
  • Drygt 2 msk päroncognac = Xanté

Gör så här

  1. Pannacottan.
  2. Blanda grädde och kolasåsen i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Lägg i de blötlagda gelatinbladen rör om så att de smälter. Låt pannacottan svalna under tiden som du rör lite då och då. Skulle det bli skinn på pannacottan så silar du den. Fyll upp i lämpliga serveringsglas och låt den stå i kylen några timmar.
  3. Cognacspäron
  4. Smält sockret i en stekpanna. Håll så låg värme som möjligt. När sockret är smält och det fått en ljusbrun färg, häller du i vattnet. Låt vatten och socker koka ihop. Det är inte så lätt att få en lagom brunhet på det smälta sockret, det får inte smaka bränt.
  5. Skala och tärna päronen. Lägg dessa i stekpannan och rör om samtidigt som du låter det koka till lite.
  6. Ta av från plattan och häll upp i en skål. Låt päronen svalna innan du häller i päroncognac = Xanté. Blanda och låt sedan päronen svalna helt innan du lägger dessa ovanpå pannacottan.
  7. Möjligtvis kan man riva lite apelsinskal i konjakspäronen när den kallnat.
  8. Eventuellt kan du även tillsätta ytterligare 1 msk Xanté om du så tycker.
  9. Fyll på med päron i glasen till en som du själv tycker lagom nivå ovanpå pannacottan.
  10. Färdigt för servering
  11. En läcker och uppskattad dessert, kan gärna kan göras dagen innan.
  12. Dock bör päronen läggas på just innan man serverar pannacottan.

Kommentarer

Helt underbar dessert, sparar den under favoriter Tusen tack!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…