Pannacotta med nypongelé

Reducera gelén till 2 dl, annars blir den för lös.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl farinsocker
  • Nypongelé:
  • 3½ dl vatten
  • 1 dl rensade, grovhackade nypon eller samma mängd torkade
  • 1 dl syltsocker
  • Tillbehör:
  • Mandelbiskvier

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 15 minuter.
  2. Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på mitten. Snitta den på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i grädden. Tillsätt farinsockret.
  3. Värm grädden under omrörning till strax före kokpunkten. Sila bort vaniljstången.
  4. Smält gelatinbladen i den varma grädden under omrörning. Fördela blandningen i åtta portionsformar som rymmer ca 1½ dl. Täck och ställ kallt.
  5. Nypongelé: Blanda vatten, nypon och syltsocker i en kastrull. Låt blandningen sjuda utan lock tills 2 dl saft återstår. Sila.
  6. Låt blandningen svalna och skeda den sedan över pannacottan. Ställ kallt ytterligare någon timme före servering. Dekorera med mandelbiskvier före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…