Pannacottatårta med marinerade jordgubbar

En ljuvlig och söt tårta man inte behöver så stor bit av. Glutenfri!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 7 ½ dl vispgrädde
  • 250 g vit choklad
  • 2 ½ dl gelésocker multi
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 l jordgubbar
  • Nästan 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Blanda vispgrädde, vit choklad och gelésocker multi i en kastrull, värm på svag värme tills chokladen smält och låt sedan koka upp och koka 30 sekunder.
  2. Häll i en icke smord springform. Låt svalna lite och ställ den sedan i kylen.
  3. Koka upp vatten och strösocker, tag bort från plattan.
  4. Strimla de basilikabladen och lägg ner i sockerlagen. Låt dra tills det blir kallt, skiva sedan jordgubbar och låt dra i lagen någon timme.
  5. Lägg på jordgubbarna på pannacottabottnen, servera och njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…