Pannkakor – lite nyttigare – lite krispigare

Stor sats eftersom min familj älskar pannkakor och kan äta hur många som helst. Hemligheten för att få dem krispigare är att ha vatten i och sedan är det grahamsmjöl för att det ska bli lite nyttigare. Perfekta efter ärtsoppan på torsdag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl olja
  • ev en nypa socker

Gör så här

  1. Häll mjölken i en bunke.
  2. Häll i allt mjöl.
  3. Vispa smeten jämn, gärna med elvisp.
  4. Tillsätt ägg, salt, ev socker och vatten.
  5. Häll i olja.
  6. Grädda tunna fina pannkakor eller plättar.
  7. Tips: Servera med sylt och ev grädde eller gör en pannkakstårta eller plättbakelser

Kommentarer

Supergoda! Ett bra tips om man älskar pannkakor men vill kunna äta det utan dåligt samvete.
Gjort detta recept 2 ggr och dom är lika goda varje gång.
Kanongoda! Lätta, fräscha och riktigt tunna pannkakor. Jag bytte dock förhållandet mellan vetemjölet och grahamsmjölet - 1 dl vetemjöl och 3 dl grahamsmjöl.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr