Pannkakspizza med svamp och oliver

Det här är den perfekta snabbmaten. Den kan ätas både varm och kall. 500 kalorier per portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mellanmjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 4 stora tomater
  • 1 rödlök
  • 200 g portabellasvamp
  • 12 gröna oliver
  • 2 dl ost, 17%
  • 2 tsk smulad oregano
  • 2 morötter
  • 200 g kålrot

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa mjölet med hälften av mjölken, tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Häll smeten i en smord ugnsfast form.
  3. Grädda i 15 minuter, ytan ska ha stelnat.
  4. Skär tomater i tjocka skivor och löken i tunna ringar.
  5. Dela svampen i halvor.
  6. Lägg på tomater, rödlök, svamp, oliver och riven ost, strö på oregano.
  7. Grädda i ytterligare 10 minuter.
  8. Servera med morötter och kålrot skurna i stavar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…