Pannkaksrulle med gottgott i.

En mycket god pannkaksrulle att bjuda släkt och vänner på en fredag eller lördagskväll.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pannkaksrulle:
  • 2 ägg normalstora
  • 6 dl mjölk
  • Salt
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 25 g smält smör
  • Smör till stekningen
  • Fyllning till två rullar:
  • 500 g blandfärs eller skinkfärs
  • 1 burk skivade champinjoner
  • ½ purjolök
  • 1 pkt bacon
  • 4 msk Heinz chillisås
  • 1 burk crème fraiche chili/paprika smak
  • 1 dl majonnäs
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak

Gör så här

  1. Vispa ihop pannkakssmeten.
  2. Låt stå och dra i kylskåpet i cirka 30 minuter.
  3. Lägg en liten klick smör i ett stekjärn och slå i en del av pannkassmeten.
  4. Stek pannkakorna på bägge sidorna.
  5. Lägg dom färdiga pannkakorna på ett fat.
  6. Hacka champinjoner i mindre bitar
  7. Skölj, skiva och hacka purjolöken.
  8. Klipp baconet i bitar.
  9. Lägg en klick smör i en stekgryta.
  10. Lägg i baconbitarna och bryn det några minuter. Låt baconet vila på en tallrik medan du steker det andra.
  11. Lägg purjolök och svamp i baconets stekfett och låt det brynas 2-3 minuter.
  12. Smula ner köttfärsen och låt den brynas med i grytan.
  13. Lägg baconbitarna i grytan, precis innan du slår i créme fraiche och majonäsblandningen.
  14. Blanda crème fraiche, majonnäs och chillisås och rör det i köttröran.
  15. Salta och peppra om du tycker det behövs.
  16. Bred ut blandningen på pannkakorna och rulla ihop.
  17. Lägg dem i en smord eldfast form och strö över riven ost och gratinera i 225 grader tills osten smält.
  18. OBS!
  19. Man kan förbereda rätten dagen innan.
  20. Vänta då med osten om rullarna ska frysas för att användas senare.
  21. Servera en grönsallad till.
  22. Smaklig spis!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…