Paprikakyckling i gräddig sås

Har lagat denna rätt många gånger och är alltid lika uppskattad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kyckling , ca 1 kg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 - 2 krm paprikapulver
  • 2 msk smör
  • 1 dl hönsbuljong (tärning), eller portvin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 röd paprika

Gör så här

  1. Skär kycklingen i portionsbitar.
  2. Blanda mjöl, salt och paprikapulver.
  3. Vänd kycklingbitarna i blandningen.
  4. Bryn kycklingbitarna väl runtom i smör i en stekpanna.
  5. Lägg över dem i en gryta.
  6. Tillsätt buljong eller portvin och grädde.
  7. Låt kycklingen eftersteka under lock på svag värme ca 20 min.
  8. Skölj och kärna ur paprikan.
  9. Hacka den och strö över kycklingen.
  10. Servera med ris och en sallad

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept