Paprikakyckling i persikosås

Den sötsyrliga såsen ger en härlig smakbrytning till den paprikakryddade kycklingen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer à ca 150 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 tsk maizena
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk olja
  • 4 fasta persikor (500 g)
  • 1 msk färskpressad citron
  • 2 tsk smör
  • 1 msk råsocker
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 ½ dl torrt vitt vin

Gör så här

  1. Krydda kycklingfiléerna runtom med salt, peppar och paprikapulver. Sikta över 2 tsk maizena på båda sidor av filéerna. Skala och hacka schalottenlöken fint.
  2. Sätt ugnen på 150º. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och stek kycklingfiléerna ca 4 min på varje sida.
  3. Låt persikorna dra en kort stund i kokande vatten. Ta upp dem, spola under rinnande kallt vatten och dra av skalet. Halvera persikorna, ta ur kärnorna och skär fruktköttet i klyftor. Droppa citron över persikoklyftorna.
  4. Ta upp kycklingfiléerna ur stekpannan, lägg dem i en ugnsfast form och efterstek i ugnen, ca 10 min. Hetta upp smöret i stekpannan, lägg i schalottenlöken och fräs tills den börjar mjukna. Tillsätt persikorna, strö över råsocker och fräs 1 minut. Häll på hönsbuljongen och låt koka ihop 5 min på svag värme.
  5. Blanda det vita vinet med resten av maizenan och rör försiktigt ner blandningen i såsen, så att inte persikoklyftorna går sönder. Sjud 1 minut och smaka av med salt och peppar.
  6. Häll såsen över kycklingen och servera med ris och vitt vin.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept