Parfait Kuckeliku

Påskig efterrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4äggulor
  • 2msk strösocker
  • 2msk konjakslikör el dyl
  • 2dl vispgrädde

Gör så här

  1. Vispa gulorna med sockret riktigt pösigt.Tillsätt likören.Vispa grädden och vänd varsamt ned den i äggsmeten.Slå massan i en aluminiumform och frys den under minst 5 timmar eller över natten.Tag fram efterrätten ½ timme innan den skall serveras.Skeda upp i portionsglasoch servera innan massan smälter för mycket.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mrsc

Grebbestads köttbullar

Stingiga köttbullar till kräftbuffén – julbordet – påsk eller när du tycker du vill bjuda på smakrika köttbullar.

@josses

13:s Citronsill

Ett sillrecept vi alltid gjorde till jul på en demens-avdelning jag jobbade på i mitten av -90-talet och som har blivit ett måste på…

@router

Lane sill

Detta är en fisk rätt som jag brukar servera tiil jul, påsk och midsommar