Pariserbullar

så goda

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g jäst
  • 5 dl kall mjölk
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 250 g rumsvarmt smör eller margarin
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • ca 17 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 5 dl vaniljkräm
  • Garnering:
  • 25 g smält smör eller margarin
  • socker

Gör så här

  1. smula sönder jästen och lös upp den i mjölken tillsätt socker ,ägg , och hälften av mjölet som blandas med hjorthornssaltet rör om till en smidig deg.
  2. skär smöret i bitar och rör ner i den lösa degen tillsätt resten av mjölet och arbeta degen smidig och blank låt degen jäsa i 40 min under bakduk.
  3. kavla ut degen och sporra ut ca 45 fyrkantiga bitar lägg en klick vaniljkräm i mitten och nyp ihop till en bulle men inte för mycket då spricker degen lätt och fyllningen rinner ut.
  4. lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt och låt dem jäsa i 40 min till grädda bullarna i 225 grader i 10 min ska bullarna ätas färska så pensla dom med smält smör och doppa dem i socker

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr