Pariservåfflor – glutenfria

Mycket goda kakor, här är ett glutenfritt recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g kylskåpskallt smör/margarin
  • 3 1/2 dl glutenfri mjölmix, ex Lailas
  • 1 äggvita
  • 1-1½ msk kallt vatten
  • 1-1 1/4 dl strösocker att kavla på
  • Fyllning:
  • 100 g mjukt smör/margarin
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula

Gör så här

  1. Ugn 250º.
  2. Finfördela fettet i mjölmixen till en grynig massa och tillsätt äggvita och vatten. Forma till en deg och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
  3. Pudra bordet med mjölmix och kavla ut degen i omgångar. Ta ut rundlar med diametern 6 cm.
  4. Strö ut socker och kavla med en kruskavel rundlarna så att de blir avlånga. Kavla på båda sidor och lägg sedan på en papperstäckt plåt.
  5. Grädda mitt i ugnen till lagom färg i 7–8 minuter.
  6. Rör samman fyllningen och lägg mellan våfflorna. All fyllning går inte åt, men den håller sig länge övertäckt i kylskåpet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr